Maskeregler

Maskeregler hos Ringsted Hardball Club

 

Våbenlovens cirkulære om Skydebaner, kapital 9: Paintball og Hardball-skydebaner 901 6 stk. C: ”Ved skydning med hardball-våben skal ansigtsbeskyttelsen være en maske, der dækker ansigtet fra pande til hage samt ører. Ansigtsbeskyttelsen skal (jf. Skydebanebekendtgørelsen) være fremstillet til brug for skydning med hardball-våben. Dele af hoved og hals, som ikke er dækket af maske, skal være dækket af hoved- og halsbeklædning. (Bemærk: Der findes for tiden ikke masker, der er fremstillet til hardball-skydning, hvorimod visse masker til paintball-skydning er således udviklet – og afprøvet – at de vil kunne give den fornødne sikkerhed ved skydning med hardball-våben). Herudover kan en speciel brille og maske med stålnet godkendes til brug ved skydning med hardball-våben.”

 

Hos RHC kan man enten spille med:

 

Almindelig fullface maske, som ikke har gitter eller net foran øjnene.

 

2-delt ansigtsbeskyttelse som giver samme beskyttelse som en fullface maske.

Det betyder:

- Hård dækning af ansigtet.

- Tætsluttende goggle (ingen skydebriller)

- Hård underdel (ikke neopren eller tørklæde el. lign) som slutter tæt op mod goggle.

- Minimal synlig hud som kan blive ramt i samlinger mellem goggle og underdel.

- Beskyttelsen foran øjnene må ikke være net, gitter eller lign.

 

RHC har fået følgende eksempler fra Roskilde politis skydebane-ansvarlige til at bruge som rettesnor for hvad der kan godkendes og ikke godkendes som korrekt dækkende ansigtsbeskyttelse:

 

 

Eksempler på ansigtsbeskyttelse der er godkendt hos RHC:

Eksempler på ansigtsbeskyttelse der ikke er godkendt hos RHC:

Ved tvivlsspørgsmål er det altid spillelederen der har det sidste ord om, hvorvidt ansigtsbeskyttelsen er godkendt eller ej!

Er du i tvivl om din ansigtsbeskyttelse lever op til vores krav, medbring da gerne ansigtsbeskyttelse der ikke er tvivl omkring, eksempelvis en fullface maske.

 

 

 

Copyright @ Ringsted Hardball Club

Find os på Facebook